Betrouwbaar, Snel & Duurzaam Transport

Betrouwbaar, Snel & Duurzaam Transport

Betrouwbaar, dat is waar TBB Express voor staat. Als we jouw express zendingen uitvoeren moet je blindelings op ons kunnen vertrouwen. Of het nou een spoed-zending in Nederland is, een palletshipment elders in Europa of dat er belangrijke documenten naar Amerika verstuurd worden. We komen onze afspraken na. Om dit te onderstrepen is het goed te weten dat TBB daarvoor haar NIWO vergunning heeft. De NIWO vergunning heet ook wel Eurovergunning en is verplicht voor beroepsgoederen vervoer. De vergunning wordt met regelmaat getoetst.

 

Toetsing en Ondernemersvergunning voor transportbedrijven
Om in aanmerking te komen voor deze NIWO certificering worden professionele  transportbedrijven gecontroleerd op de volgende zaken:

–  Kredietwaardigheid  
als bedrijf moet je voldoende financiële draagkracht hebben voor de voortgang van de onderneming om daarmee ook garant te staan voor de verzending van goederen van derden.
– Vakbekwaamheid
Het bedrijf beschikt over de juiste vergunningen en heeft managers met een erkend vakdiploma beroepsvervoer. Dat gaat over wet- en regelgeving en over professionele veiligheid.
– Betrouwbaarheid
Je beschikt over een integriteitsverklaring beroepsvervoer (IVB); verstrekt door de Gemeente of door Justitie. Zo weten bedrijven dat ze met een betrouwbare vervoerder in zee gaan.


Het belang van de Eurovergunning 
Erwin Brigitha, medeoprichter van TBB Express, beschouwt de Eurovergunning (NIWO) als een cruciaal element in het streven naar kwaliteit en betrouwbaarheid. Sinds 2010 bevestigd deze certificering dat we een gerespecteerde speler in de transport- en logistieke sector zijn die het belang van regelgeving onderkent. Voor ons vertegenwoordigt de Eurovergunning niet zomaar alleen een wettelijke vereiste maar is het een persoonlijke belofte aan onze klanten en partners. Het staat voor betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en respect voor voertuigveiligheid. Voor TBB cruciale pijlers in de concurrerende wereld van nationaal en internationaal transport.

Een aspect dat me persoonlijk trots maakt, is de erkenning van de financiële stabiliteit van TBB Express. De Eurovergunning vereist niet alleen een gezonde financiële positie maar het is ook een bevestiging van ons vermogen om duurzame groei te realiseren. Het geeft klanten het vertrouwen dat ze samenwerken met een bedrijf dat niet alleen vandaag maar ook in de toekomst garant staat voor het vervoer van hun goederen.

Ons wagenpark is eveneens een verlengstuk van onze kwaliteit en veiligheid. TBB heeft consequent geïnvesteerd in moderne voertuigen. We voldoen niet alleen aan strikte milieunormen maar borgen zo ook de veiligheid van onze chauffeurs en van hun lading. Voor ons gaat dit niet over het simpelweg voldoen aan regels; het is een intrinsiek onderdeel van wie we zijn en waar we als TBB voor staan.

Betrouwbaarheid dus. We zijn niet zomaar vervoerders; we zijn partners in kwaliteit & groei. Als medeoprichter ben ik trots op de reis die we de afgelopen decennia hebben afgelegd en ik zie de Eurovergunning zeker niet als zomaar een certificaat aan de muur; het is een voortdurende reminder richting onze klanten, onze partners en aan onszelf. Klanten moeten altijd op TBB Express kunnen rekenen!

 

 

Wat doet het NIWO ?
– Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie

NIWO verstrekt vergunningen voor transportbedrijven die nationaal en internationaal goederenvervoer uitvoeren. Deze vergunningen zijn vereist volgens de Nederlandse en Europese wetgeving, zoals de Wet wegvervoer goederen. Zonder deze vergunningen is het illegaal om internationaal goederenvervoer te verrichten. De NIWO houdt daarbij ook toezicht op transportbedrijven om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de wettelijke vereisten en regelgeving met betrekking tot veiligheid, betrouwbaarheid en financiële stabiliteit. Dit toezicht helpt bij het handhaven van eerlijke concurrentie en voorkomt misbruik in de transportsector. De NIWO fungeert ook als een branche-organisatie die informatie en ondersteuning biedt aan transportbedrijven. Ze adviseren omtrent wet- en regelgeving, helpen bij het aanvragen van vergunningen en bieden trainingen aan om de professionaliteit binnen de sector te verbeteren.

U kunt op de website van de NIWO nagaan of een onderneming een vergunning bezit. 
Ga naar het NIWO-ondernemersloket / Index / Zoek vergunninghouders