Samenwerking TBB Express en PON Logistiek

Samenwerking TBB Express en PON Logistiek

“niet alleen zeggen maar doen”

HET ALMEERSE TBB EXPRESS DOET REPUTATIE VAN 
INNOVATIEF & DUURZAAM TRANSPORTEUR EER AAN 

 

 

Almere-Leusden, november 2023 – TBB Express is een transport- en koeriersbedrijf dat nationaal en internationaal express zendingen uitvoert. Door nauwe samenwerking en overleg met haar klanten ontstaan nieuwe innovaties en weet dit Almeers bedrijf koploper te blijven in de transport sector. Op dit moment timmeren zij aan de weg op het gebied van duurzaamheid en dragen zo bij aan de ontwikkeling van groene logistieke oplossingen.

 

 

“Ons uitgebreide netwerk van vertrouwde vervoerders voorziet in alle zakelijke transportbehoeften en daarbij staan onze eigen koeriers stand-by om pakketten meteen van A naar B te brengen. Door ons netwerk bieden we al jaren de scherpste tarieven.” aldus directeur Erwin Brigitha. “Daarmee zijn we onderscheidend maar natuurlijk is duurzaamheid voor ons ook een belangrijk thema. We denken na om onze pakketten zo ‘groen’ mogelijk te versturen. Klanten kunnen sowieso zelf kiezen voor de snelheid van levering. Een pakket hoeft niet altijd à la minuut van A naar B verzonden te worden. Door zendingen slim te combineren is deze niet alleen voordeliger in prijs maar dragen we ook bij aan een duurzamere verwerking ervan”.

 

Ship-it-Easy – Snel & Duurzaam
TBB Express is al jaren gevestigd in Almere en koploper in de transportsector. Het bijzondere bedrijf is de eerste transporteur in Nederland die haar klanten ook op het gebied van CO2-verzending extra services biedt. Via een zelf ontwikkeld boekingssysteem bepalen klanten per zending de gewenste CO2-compensatie. Dit boekingssysteem ‘Ship-it-Easy’ biedt klanten dus niet alleen het gemak om zelf prijzen te berekenen en alle zendingen te monitoren; ook de CO2-belasting wordt voor hen geregistreerd en bijgehouden. 

Deze duurzame innovatie wordt nog extra kracht bijgezet door de aanschaf van elektrische bedrijfswagens. Dat speelt een belangrijke rol in het milieuvriendelijker uitvoeren van de koeriersritten van TBB Express. Het onderstreept  de toewijding van TBB Express aan een duurzame samenleving. “Niet zeggen maar doen, dat is ons motto. We hebben altijd een voortrekkersrol vervult en dit doen we natuurlijk ook op het gebied van duurzaamheid.” vertelt Erwin trots. “Hiervoor zocht TBB recentelijk de samenwerking met onze klant PON Logistics. We willen elektrisch vervoer in ons wagenpark inzetten zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit en snelheid van onze koerierdiensten”. Ontwikkeling door Samenwerking
PON Logistics was enthousiast en snapt als geen ander waar het in transport & vervoer over gaat. “Deze samenwerking bevestigt ook nog eens dat TBB een heuse partner voor ons is, we zijn niet ‘slechts’ klant van hen” stelt  Alex van Dijk van PON Logistics. “Ons doel is immers om mensen, steden en bedrijfstakken in beweging te houden op een efficiënte en duurzame manier. De keuze voor de volledig elektrische Volkswagen ID-Buzz Cargo werd dan ook al snel gemaakt.” 
De Volkswagen ID-Buzz Cargo is een innovatieve en volledig elektrische bedrijfswagen die een aanzienlijke bijdrage levert aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Met zijn hoge actieradius en ruime laadmogelijkheden voldoet de ID-Buzz Cargo aan de eisen van een modern en efficiënt logistiek bedrijf. Deze milieuvriendelijke bedrijfswagen stelt TBB Express in staat om haar klanten op een duurzame en betrouwbare manier te bedienen terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk.

 “De wagen wordt CO2-neutraal geproduceerd en is inmiddels uitgeroepen tot International Van of the Year 2023. De ID-Buzz is welkom in alle steden van Europa. Een snellader en perfecte wegligging maakt het tot een perfect transportmiddel voor de vooruitstrevende ondernemer.” besluit Henk Heijnen van PON Logistics.

 

TBB Express wil graag een voorbeeld stellen en anderen inspireren over te stappen op groenere logistieke oplossingen. Zo ontstaat in Almere een perfecte samenwerking van bedrijven met eenzelfde innovatieve visie in het bevorderen van duurzaam transport.  Informatie over duurzame bedrijfswagens vindt u bij de iedere gekwalificeerde Volkswagen bedrijfswagen dealer. Wilt u gebruik maken van de duurzame dienstverlening van TBB Express?  Bezoek dan www.tbbexpress.com.