Logistieke vakjargon

simpel, maar duidelijk uitgelegd

De TBB Logistiekwiki is jouw digitale informatiebron voor transport- en logistiek gerelateerde vakjargon. Deze informatie kan jou ondersteunen en helpen bij het doen van zaken met logistiek dienstverleners. 

In het menu vind je verschillende onderwerpen (denk bijvoorbeeld aan verschillende afmetingen, douane gerelateerd en meer) met bijbehorende artikelen binnen onze Logistiekwiki. Onze collectie aan definities, begrippen en vakjargon wordt regelmatig bijgewerkt en uitgebreid.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op met ons team.

Wat is logistiek

Logistiek is meer dan transport van A naar B alleen. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen en aansturen van de goederenstroom en bijbehorende administratieve stroom van A tot Z.  Om logistieke processen te verbeteren en zo efficiënt mogelijk uit te voeren, wordt het gehele traject vanaf het moment waarop de grondstoffen worden ingekocht ……

ADR zendingen

Het is van belang dat risico’s en gevaren van stoffen en producten direct te identificeren zijn en personen die worden blootgesteld aan deze stoffen op de hoogte zijn van mogelijke gevaren voor zichzelf en de omgeving. Voor het transport van gevaarlijke stoffen …..

Afmetingen
Containers
Douane
Expediteur
Incoterms
Lading
Logistiek
Luchtvracht
Transport
Wegtransport
Zeevracht