Jouw goederen moeten op tijd geleverd worden.

Jouw goederen moeten op tijd geleverd worden.

We beseffen maar al te goed dat de transportsector een belangrijke rol in onze economie vervult. Goederen op tijd op de plaats van bestemming krijgen klinkt heel vanzelfsprekend totdat er een kink in de kabel komt, dan blijkt de impact van het niet tijdig leveren van materialen. 

Per 2024 is hierop regelgeving aangepast waarbij de verantwoordelijkheid voor het naleven van transportvoorschriften niet alleen vervoerders treft maar ook afzenders en expediteurs aansprakelijk kunnen worden gesteld voor overtredingen. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt ketenaansprakelijkheid genoemd.

Wat betekent deze Ketenaansprakelijkheid in de praktijk?
Ketenaansprakelijkheid betekent dat alle partijen in de transportketen - van afzender tot expediteur en vervoerder - verantwoordelijk zijn voor het naleven van de transportwetgeving. Hiermee wordt een eerlijke en transparante transportsector gewaarborgd. De ILT - Inspectie Leefomgeving en Transport, controleert streng op naleving en bij overtredingen kunnen alle betrokken partijen aansprakelijk worden gesteld. Zaken doen met deugdelijke partijen loont maar door deze aansprakelijkheid is het nog belangrijker geworden.

Wanneer geldt Ketenaansprakelijkheid?
Er zijn specifieke overtredingen waarvoor deze nieuwe ketenaansprakelijkheid geldt. Het is dus zaak met partners in zee te gaan die voldoen aan de volgende regels:

1. Het verrichten van beroepsvervoer met de juiste vergunning.
Het is essentieel dat elke vervoerder een geldige vergunning heeft om beroepsvervoer te mogen  verrichten. Bedrijven moeten kennis hebben over de juiste wijze van transport en over wet- en regelgeving van het vervoer van verschillende goederen.

 2. Beroepsvervoerders moeten in het bezit zijn van een gewaarmerkte vergunning op hun vrachtauto’s. Deze kopie moet ook altijd aanwezig zijn in het voertuig. Zo weten we dat er met deugdelijke wagens gereden wordt en dat aan laad- en losregels wordt voldaan.

3. Toezicht op Cabotage.
Cabotage is het vervoer van goederen binnen een EU-lidstaat door een vervoerder die in een andere lidstaat is gevestigd. Wanneer een vervoerder uit een Europese lidstaat goederen vervoert binnen de grenzen van een andere lidstaat, is dat beperkt toegestaan. Ook hiervoor zijn vergunningen nodig. Vervoerders moeten zorgvuldige registratie bijhouden en vrachtbrieven bij zich dragen.

4. Beroepsvervoer met Bestuurdersattest.
Chauffeurs van buiten de EU moeten over een bestuurdersattest beschikken zodat zij gerechtigd zijn in de branche te werken. We willen dat medewerkers professioneel hun werk uitvoeren en weten waar ze mee bezig zijn.

 

Doe zaken met NIWO-gecertificeerde Vervoerders
Door de al maar strenger wordende regels en de mogelijke aansprakelijkheid is het van belang om samen te werken met vervoerders die voldoen aan alle wettelijke vereisten. Een van de beste manieren om dit te waarborgen is door te kiezen voor een vervoerder die is aangesloten bij het NIWO; de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. 
Wanneer je samenwerkt met een NIWO-gecertificeerde vervoerder ben je er zeker van dat de nodige vergunningen en documenten aanwezig zijn en je dus te maken hebt met een betrouwbare transporteur. Via de site van NIWO kan iedereen controleren of een vervoerder de geldige vergunningen heeft.

Samen naar eerlijk en betrouwbaar transport
Ketenaansprakelijkheid heeft de verantwoordelijkheid voor naleving van transportvoorschriften uitgebreid naar alle schakels in de transportketen. Werk dus samen met vervoerders die gecertificeerd zijn door de NIWO. Zo ben je beschermt tegen mogelijke aansprakelijkheden en draag je bij aan verbetering van de gehele transportsector.

 

Wat doet het NIWO ?
– Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie

NIWO verstrekt vergunningen voor transportbedrijven die nationaal en internationaal goederenvervoer uitvoeren. Deze vergunningen zijn vereist volgens de Nederlandse en Europese wetgeving, zoals de Wet wegvervoer goederen. Zonder deze vergunningen is het illegaal om internationaal goederenvervoer te verrichten. De NIWO houdt daarbij ook toezicht op transportbedrijven om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de wettelijke vereisten en regelgeving met betrekking tot veiligheid, betrouwbaarheid en financiële stabiliteit. Dit toezicht helpt bij het handhaven van eerlijke concurrentie en voorkomt misbruik in de transportsector.

Op de website van de NIWO kun je zelf nagaan of een onderneming een vergunning bezit. 
Ga naar het NIWO-ondernemersloket / Index / Zoek vergunninghouders